Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Leo Sistosen järjestämä Isänmaallinen konsertti Lohikosken kirkossa

29/07/2017 @ 13:00 - 14:00

Isänmaallinen konsertti Lohikosken kirkossa lauantaina

29.7.2017 klo 13.00-14.00

Baritoni

Joonas Asikainen 

Urkuri

Minna Raassina

 

 

Rantasalmelta kotoisin oleva baritoni Joonas Asikainen, aloitti lauluopintonsa Savonlinnan Taidelukiossa opettajanaan Chieko Okabe-Silvasti. Tämän jälkeen hän on jatkanut opintojaan mm. Lahden Ammattikorkeakoulussa Sirkka Parviaisen ja Sibelius-Akatemiassa Erkki Rajamäen sekä Irja Aurooran oppilaana. Keväällä 2016 Asikainen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Asikainen on esiintynyt oopperalavoilla eripuolella Suomea monenlaisissa rooleissa kuten mm. Gabriel von Eisensteinina Straussin operetissa Lepakko, Hietasen roolissa Tauno Pylkkäsen oopperassa Tuntematon sotilas, sekä Kaiser Overallin roolissa Viktor Ullmannin oopperassa Der Kaiser von Atlantis. Oopperalavojen lisäksi häntä on kuultu myös konserttien solistina Suomen lisäksi myös mm. Italiassa, Ruotsissa ja Walesissa.

Asikainen on vuoden 2015 Kangasniemen laulukilpailun voittaja. Vuoden 2015 Merikanto-laulukilpailussa hän sai 3. palkinnon. Asikainen on menestynyt myös vuoden 2013 Timo Mustakallio-laulukilpailussa saavuttaen tuolloin finaalipaikan. Vuonna 2016 hän sai Martti Talvela –säätiön stipendin.

Asikainen on Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys, ESMO ry:n perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja.

Minna Raassina valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelmasta ja jatkoi opintoja Leipzigin musiikkikorkeakoulussa, jossa suoritti A-Diplomkirchenmusiker-tutkinnon. Hän toimii Savonlinnan seurakunnan johtavana kanttorina ja soittaa kesäisin Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa urkuja ja muita kosketinsoittimia. Monipuolinen muusikko on laulanut suurten kirkkomusiikkiteosten (mm. Bachin Johannes-passio ja Jouluoratorio, Mozartin Requiem, Händelin Messias) alttosolistina sekä konsertoinut urkurina ja pianistina erityisesti kamarimusiikkitehtävissä. Tulevana syksynä hänet nähdään Aino Ackté -oopperassa, jota esitetään Savonlinnasalin lisäksi Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Raassina on kotoisin Kiihtelysvaarasta Pohjois-Karjalasta.

Suomen kanttori-urkuriliitto valitsi Minna Raassinan vuoden kanttoriksi 2016.

Konsertin järjestäjä on Leo Sistonen yhteistyössä sisarusten lasten kanssa. Tiedustelut Jari Makkonen 0500-152832

Konsertin käsiohjelma 5 euroa, varaa sopiva raha. Lipunmyynti ovelta –Tervetuloa!

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
29/07/2017
Aika:
13:00 - 14:00

Järjestäjä

Konsertin järjestäjä on Leo Sistonen yhteistyössä sisarusten lasten kanssa.
Puhelin:
0500-152832

Tapahtumapaikka

Lohikosken kirkko