Lohi Lohijärveen hanke

Käy lukemassa lehti alla olevaa linkkiä napsauttamalla

lohiKoskenseutu

 

Lohi Lohijärveen!

Piti käyttää kovaa tekstiä, että sain ravisteltua keskustelun hereille hankkeen tiimoilta. Se onnistui yli odotusten. Karjalaisena sukujuuriltani en ymmärrä tätä paikalllista tapaa ”jahkailla” ja tuumiskella loputtomiin asioiden kanssa.

Aikoinaan lupasin edesmenneelle Sistosen Lesulle, että hoidan lohen takaisin Lohijärveen, kun hän asiaa kysyi ja tarjosi Lohikosken Mylly Oy:n osakkeensa minulle. Se oli lupaukseni hyvälle ystävälle, jonka elonpäivät olivat vähissä. Olen sen jälkeen pyrkinyt mahdollisuuksieni mukaan viemään asiaa eteenpäin. Aloitin reilu kolme vuotta sitten Lohi Lohijärveen hankkeen, jonka tiimoilta ensin hain paikalliselta Vekara-Lohilahti osakaskunnalta yksimielisen päätöksen lähteä tukemaan hanketta, Seuraavaksi sain kasaan kokouksen, jossa oli mukana kaikki asiaan liittyvät tahot. Siellä saimme päätettyä, että hanke käynnistetään ja vetäjä sekä rahoittajat suunnittelun omarahoitusosuuden osalta saatiin kasaan.

Suunnittelu nousu-uomasta on nyt sitten ollut työn alla viime syksystä lähtien ja suunnitelmat valmistuvat tämän vuoden syksyllä. 

Toivon todella, että Lohikosken Mylly Oy:n 2-3 tuhatta euroa tappiota 2019 tuottanut sähköntuotanto alle 9.000€ sähköstä saatavalla liikevaihdolla ei ole Lohikosken seudun ihmisille tärkeämpi asia kuin uudelleen toimivaksi kunnostettava jauhomylly, kehittyvä matkailualue ja Lohi uudelleen Lohijärvessä. Matkailualueen vajaan 6.000€ liikevaihto on vielä nyt pienenpi kuin sähköntuotannon, mutta sen riskit ja kulut ovat pienemmät ja se voi myös kasvaa, jota mahdollisuutta sähköntuotannolla ei ole.

Helmikuun 29. päivä on Lohikosken Mylly Oy:n yhtiökokous klo 12.00 Liekkitalolla. Toivon aktiivista mukaan tuloa päättämään asioista. Jos ja kun tämä ensimmäinen äänestys hävitään, niin sitten alkaa uusi vaihe tässä hankkeessa.

Markku Jonninen 0400 494 270

 

 

 

Lohikosken Mylly Oy yhtiökokouskutsu 7.2.2020 (002)

Lohi Lohijärveen hankkeella on siis edessä  yksi välietappi helmikuun  lopulla.

Tämä on yhtiön osakkaille ensimmäinen mahdollisuus vaikuttaa asian nopeaan etenemiseen myllypadon ohitusuoman suunnitelmien valmistuessa syksyllä 2020.

Nyt Lohikosken Mylly Oy:n osakkaille on mahdollisuus sanoa KYLLÄ Lohi hankkeelle tulemalla mukaan yhtiökokoukseen tai antamalla jollekin paikalle pääsevälle. Jokainen ääni on tärkeä, joten kaikki tarvitaan mukaan.

Osakkaana varmista, että olet päivittänyt oikean osoitteesi Lohikosken Mylly Oy:n tietoon, jotta saat postitse kutsun yhtiökokoukseen. Tälle Lohilahti.net sivulle tulee myös kutsu yhtiökokoukseen, jos jostakin syystä posti ei sitä tuo.

Tämä ei ole viimeinen mahdollisuus päättää asiasta,  mutta tämä on nopein ja helpoin tie viedä tärkeää hanketta eteenpäin.  T

Lohikosken Myllyn alue on koko kyläyhteisön yhteistä omaisuutta. Meitä on yli 100 osakasta,  Tappiollista mitätöntä sähköntuotantoa ei ole mitään järkeä  jatkaa siihen asti, kun se kiristyvien  mikrovoimaloille tulevien vaatimusten myötä tulee rahojen puutteessa loppumaan. Nyt meillä on Lohihankkeessa Valtion tuki takana. Jos tämä hanke nyt kaatuu, niin muutaman vuoden päästä tukea ei enää saa ja se on silloin  Mylly-yhtiön tarun loppu.

Markku Jonninen